Vendégkönyv

 
 
 
 
 
 
 
78 entries.
eqw mdas eqw mdas from sad wrote on 2023-02-08 at 01:14
Köszönöm!
Mórocz Viktor Mórocz Viktor from Balatonszemes wrote on 2022-06-09 at 16:46
Tisztelt Polgármester Úr! Mindenek előtt köszönetemet szeretném kifejezni azért a vendéglátásért, amit a Pálos Települések Találkozóján Martonyiban kaphattam, tapasztalhattunk. Örömömre szolgált, hogy ezen a színvonalas rendezvényen Balatonszemes képviseletében részt vehettünk, valamint hogy szép emberi és települési kapcsolatokat köthettünk, ápolhattunk. A szombati szentmise helyszínéül szolgáló Háromhegyi Pálos kolostorrom és környezete magával ragadó, gyönyörű kincs!
Nagy Lászlóné polgármester Nagy Lászlóné polgármester from Zalacsány Vasút utca 13 wrote on 2022-06-01 at 10:46
Kedves Polgármester Úr! Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem a X. Pálos Települések Találkozója színvonalas rendezvényén és megismerhettem Martonyit, ami számomra Borsod-Abaúj-Zemplén megye ékszerdoboza. Köszönöm szépen a vendéglátást Neked és a segítőidnek. Legközelebb, ha arra járok örömmel meglátogatlak. További munkádhoz jó egészséget és kitartást kívánok.
Szabó László Szabó László from Miskolc wrote on 2019-10-12 at 14:08
Borsod kis ékszerdobozává varázsolta a települést a Polgármester úr . Gratulálok a település vezetésének a szép fejlődésért !
Géza Németh Géza Németh from Miskolc wrote on 2019-05-02 at 09:07
Tisztelt Polgármester Úr! Köszönjük Önnek és munkatársainak a szíves fogadást, köszönjük azt a nagy segítséget, amellyel könnyűvé tették számunkra a háromhegyi pálos templom elérését, majd hogy onnan visszahoztak bennünket a völgyben meghúzódó településükre. Jó volt a pálos kolostor maradványát megismerni, rendeltetésének megfelelően használni. Bárcsak ilyen jó állapotban lenne a Miskolc közeli Szentléleki kolostorom! Köszönjük, hogy bepillanthattunk Martonyi község életébe, a kertek alatt érkezve. Hogy megtekinthettük a rendezett főutcát, a világháborús emlékművet, a hazaváró emlékhelyet és a szép templomot. Az eredményből volt jó megtapasztalni azt az igyekezetet, amellyel a település lakói megbecsülik a sajátjukat. Ebből az élményből egy nagyobb település lakója is tanulhat. Igyekszünk visszatérni.
Reményi Tündi Reményi Tündi from Kazincbarcika wrote on 2018-04-20 at 17:37
Először jártam Martonyiban, de vissza fogok térni. Példaértékű rend , tisztaság fogad a természet adta szépség mellett. Az udvarokra is betekintést nyerhetünk, hiszen oda vonza a tekintetet a rend és a tisztaság. Az emberek nagyon kedvesek. Csak gratulálni tudok ! A közterület is gyönyörűen parkosítva, látszik, hogy szorgos kezek gondozzák. Köszönöm a sorsnak, hogy ide vezérelt 😊🌹
Kissné Annamária Kissné Annamária wrote on 2017-11-10 at 01:00
Üdvözlöm Önöket! Nov. 8-án látogatta el Martonyiba, vissza kell menni!!!! Annyira bájos, hangulatos falu. A templom és a Polgármesteri Hivatal környékére jutott csak időm, a falu többi részét autóból láttam, nagyon tetszett. Megkapó látvány a régi, tornácos hosszú ház, ilyet nem sok felé láttam. Sajnos nem volt nálam a fényképezőgépem, 2 ok, hogy hamarosan újra ellátogassak ebbe a Pesttől távoli, csöndes kis faluba. A másik: pecsétet kaptam a túrafüzetembe, Anyukámtól kapott -- személyes emlék -- piros szemüvegtokomat a Polgármesteri Hivatalban felejtettem. Köszönöm, ha elteszik! Az előtérben, az iroda bejáratánál, fa párkányon, vagy benn az irodában raktam le. Köszönöm előre is! A Szalonnáról Miskolcra induló vonatot kényelmesen elértem. Üdvözlettel: Kissné Annamária
Vastag Gabriella Vastag Gabriella wrote on 2017-10-26 at 00:00
Túránk során a Kolostorrom érintésével érkeztünk községükbe. Messziről hallatszott a jóhangulatú focimeccs lelkes szurkoló tábora. A házak közé érve sem kellett csalódnunk. Aki szereti a csendes vidéki családias hangulatot, itt Martonyiban biztosan megtalálja. Mindíg jó eső érzés, ha mosolyogva visszaköszönnek az utcán. Itt sem éreztük magunkat idegennek. Köszönöm Önöknek!! Segítőkész önzetlen emberrel is összehozott a sors. Külön köszönet érte.
Kucsma Mihály Kucsma Mihály wrote on 2017-07-24 at 00:00
Szia. Szeretnénk Neked gratulálni ahhoz, hogy ilyen szépen rendben tartjátok a falut ahol tegnap körbe autóztunk és jól eső érzéssel mentünk fel a nagyon szépen rendbe tartott temetőre. További jó egészséget és sok sikert kívánunk Neked az ottani munkához. Üdvözlettel Kucsma Misi és családja
Molnár Istvánné Palkó Ildikó Molnár Istvánné Palkó Ildikó wrote on 2017-07-06 at 00:00
Tisztelt Vendéglátónk! Kedves István! Szeretettel köszönöm meg szíves vendéglátásotokat, amelyet az Edelényi Mátyás Óvoda kerékpár túráján részt vett kollégák irányába tanúsítottatok. Martonyi egy ékszerdoboz, amit mindenkinek látni kell. A Kolostorromhoz az erdőn át vezető út egy álomutazás, főként, ha a Dávid a kísérő! Kívánok Nektek számtalan vendéget és azt, hogy hosszú ideig legyen még a község fejlődését szem előtt tartó, vendégszerető vezetője a közösségnek! Szeretettel: Ildikó
Jobbágy Bertalan Jobbágy Bertalan wrote on 2016-04-18 at 00:00
Gyülekezeti kirándulás keretében jártunk Martonyiban a napokban. A falu és a közeli pálos kolostorrom voltak a célpontjaink. Gyönyörű vidék, tavaszi friss levegő, napsütés is kedveztek nekünk. Mindenekelőtt viszont hálás szívvel köszönjük a templom, a református közösség bemutatását Pálinkásné Erikának, a kellemes sétát a faluban, a szíveslátást! Áldást, békességet kívánunk szeretettel!
Tóth Péter Tóth Péter wrote on 2014-09-16 at 00:00
Jártamban – keltemben Borsod megye csücskébe –Martonyiba - vitt az utam. A Pálos kolostor romjait tekintettem meg. Ennek következtében kerültem Martonyiba. A falun látszik, hogy az ott lakók nagy szeretettel és gondoskodással óvják és csinosítják környezetüket. A falu főterének az adottságoknak megfelelően, ízléses kialakítása rendezettségéhez csak gratulálni tudok.
Eperjesi Erika Eperjesi Erika wrote on 2014-06-06 at 00:00
Most látom, hogy már lassan 3 év eltelt mióta felléptünk ezen a gyönyörű településen! Bennem még elevenen él!!! Nagyon jól éreztük magunkat, Karcsi és Milán nevében is írhatom!!!
Gabriella Gabriella wrote on 2014-01-10 at 01:00
Eltelt egy kis idő, és nagyon szeretném ismét látni ezt a nagyon kedves, nagyon szépfekvésű falucskát. Élvezni azt finom tiszta levegőt, a csendet, és a kedves emberek társaságát. Remélem hamarosan eljutok félreteszek minden akadályt. Sok boldogságot kívánok minden kedves Martonyinak a 2014-es évben is
dr Horváth Tibor dr Horváth Tibor wrote on 2013-10-19 at 00:00
Martonyi gyönyörű környezetű település. Vendégszerető emberek, kiválló pálinka, rengeteg vad, igaz vadászok lekóhelye, ahonnan mindig nagyon fáradtan ugyan, de élményekben gazdagon távozom! Vili, Jampi köszönöm!
Budavári Zoltán Budavári Zoltán wrote on 2013-09-09 at 00:00
A Pálos-motorossokkal ,a pálos kolostor romjait megnézni voltunk ebben a szép ,tiszta, rendbentartott faluban. Jó volt ott leni.Köszönjük a vendéglátást a polgármester úrnak és a többi polgárnak.Üdvözlettel:Boy
Kamilla Virágsziget Kamilla Virágsziget wrote on 2013-08-18 at 00:00
Munkámból kifolyólag jártam Martonyiban...el kell mondjam ,hogy nem mindig látni ilyen rendezett falut,egyetlen szemetet és gazt sem láttam,minden szépen rendezetten működik!a temető ahová én szállítottam a koszorút nagyon rendben van tartva ami a legtöbb temetőkre sajnos nem jellemző! És ami szintén fontos hogy az embereket elégedettnek láttam !Gyerek koromban jártam már ott hisz Kereszt szüleim oda valók voltak de nagyot változott a falu és ezért gratulálok a Vezetőségnek!
Váczi Gábor Váczi Gábor wrote on 2013-07-21 at 00:00
Egy rövid régészeti munka okán érkeztünk Martonyiba, de remélem, hogy ezt a hetet több évnyi munka követi majd. Nem csak a kutatás miatt. Ezt mindenki megérti, aki már sétált ebben a csöppnyi faluban, beszélt a falubeliekkel vagy ismeri a terveiket...
Kovács László Kovács László wrote on 2013-06-12 at 00:00
Rendszeresen szoktam nézni Martonyi község honlapját, amióta egyszer segítséget kért egy alapítvány a nehéz helyzetben lévő családok gyermekeinek. Mondhatom, hogy a látottak alapján, nagyon örülök, hogy ilyen jó emberek élnek ebben a községben is. Nagyon jó látni, hogy (a lehetőségeikhez mérten) milyen szépen igyekeznek átadni a mai gyermekeknek azokat az értékeket amiket ők is a szüleiktől kaptak. Biztosan rengeteg gondjuk-bajuk van a lakóknak és a község vezetőinek is, mint mindenki másnak manapság, de még így is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy tovább adják a legfontosabb dolgokat az utánunk következő nemzedékeknek. Szívből kívánok sok szeretettel minden jót, és erőt továbbra is minden lakónak és a község vezetőinek is. Pécel, 2013. június 12.
GÁL árpád GÁL árpád wrote on 2012-12-22 at 01:00
De én hiszem,hogy még láthatom az Úr jóságát az élők földjén.”(zsoltárok 27:13) Egy nyári nap emlkékére 2 012 karácsonyára. Csendesen át a szilváson , a pince mellett ballagunk. Csak a rigók szólnak, riogatják az erdő lakóit. Ő meg mellettem jön és mindent mondani szeretne, a fákról a csalitosról a fiatal koráról, az életről. Valami meg melegíti a lelkem. Látom a régi időket a tisztára kapált szőlősorokat és az öregek arcát ahogy megpihenve letörlik arcukról a verítéket. Ő mesél, szavaiból végtelen szeretet, meg nyugalom árad. Egyre feljebb kapaszkodunk, és ahogy nő a fizikai gyötrelem a testemben és fogy el a levegőm, szinte kárpótlásként , kezd kibontakozni a táj. Orrunk előtt a szépen sorolt szőlő, de távolabb tisztán látszik a falu, szülőfalum. A templom tornya, mint valami iránytű mindennek a közepén .Aztán ahol a látóhatár összeér a heggyel feltűnik a tó. Kékes szürke vibrálása beragyogja a völgyet. Leülünk a hegy tetején egy padra és elmélyedünk valami elérhetetlen világ szépségében. A kapa egyenletes hangjára figyelünk, ahogy újra és újra belehasít a földbe. Előttünk alig tíz méterre valaki szorgoskodik. Észrevesz, kicsit tétováz aztán elindul felénk. Ő még tudja, hogyan kell ezt elénk jön. Úgy hetven ,nyolcvan közötti falusi ember. Tekintete tele nyugalommal, meg szeretettel, és tisztelettel. Adjon Isten, és már folyik is a szó. Téged, meg ismerlek az úr meg?..... Mondom itt születtem az apám itt volt kántortanító 1947-49 között. Kicsit ráncolja homlokát, majd valami sejtelmes mosoly fut át az arcán. Nem olyan kis növésű ember volt? ,meg aztán nagyon jól focizott, csak úgy száguldott a pályán. Igen emlékszem. Kezdi valami szorítani a lelkem, majdnem hatvan éve ő még csak fiatal suttyó gyerek lehetet és emlékszik az apámra. Jóságos mondatai végigsimítanak és egy pillanatig azt érzem haza érkeztem. Természetesen invitál némi ezen a földön termesztett szőlőből készült borra, és bizony Isten soha jobban nem esett volna és ilyen jó társaság talán nem is lesz még, de nem lehet vezetek. Szomorúan veszi tudomásul talán ,már neki is elkelne némi olkoholos ösztökélés, de a rend az rend. Továbbmegyünk, de a társam csak mondja ,mondja: mikor gyerek volt ide jártak és ezt a földet nagyapja kapálta, de lelkem elcsendesedett. Beszaladt a saját világomba és már nem hallok szavakat meg nem látok képeket. Valami nagyon távoli hangon hallom apám és anyám hangját akik talán valahol itt mennek mellettünk és mutatják ez volt a szőlő ahová kijártunk mielőtt megszülettél és talán ez alatt a fa alatt éreztem ,ahogy először megmozdultál. Végigszalad mint valami mozifilm, szinte minden és nem tudom meddig csak csendben ballagtunk, aztán… Megint hallom mellettem azt a csendes nyugtató hangot, És a végtelen szeretet szétárad körülöttünk és beborítja ezt az isten háta mögötti világot. Valójában persze itt van ez bizonnyal isten szeme előtt talán a legrangosabb helyen, ma nekem mindenképpen legalább is én úgy érzem. Hogyan lehet ezen tűnődöm ma is, hogy annyi éven át nem is gondoltam szülőfalumra. Nem akartam megkeresni ,megnézni még csak egy pillanatra sem. Hogyan lehet, hogy ötven év után valami mégis odavezet. Addig tereli valami láthatatlan kéz a sorsom ,míg rátalálok erre a kis falura. Ide csak egy út vezet, s azon járnak ki is ,meg be is az emberek. Valamikor ezen jöttünk el mi is, és most ezen jöttem vissza is. Az a nagyon furcsa, hogy nem idegen a környék, valami, de inkább valaki azt akarja ,hogy úgy érezzem haza jöttem. Igaz csak egy röpke kis látogatásra, de haza. Csendesen ballagunk a visszafelé úton nemigen beszélünk, mindenki a maga világát faggatja. A templom előtt megállunk s szemem keresi a házat ahol világra jöttem. Ez az mondja csendesen ez a régi kántorlakás ,most a fene tudja ki lakik benne. Elhanyagolt a ház is ,meg a kert is .Szegénykém látott szebb világot is, én mégis szépnek látom így is. Innen indultam el ebbe a csodaszép világba. Valami hatalmas békesség költözik belém. Átjár a nyugalom ,meg valami csendes biztonság simogat. Itt születtem .Ismerősnek tűnnek a házak az emberek és a táj ,olyan mintha mindig itt csatangoltam volna. A társaságom meg valamiféle furcsa varázslat. Szavai simogatnak, csendes nyugalma teljesen elringat. Úgy érzem ,mintha felemelkednék a templom torony fölé, és álmomban kergetném az elfelejtett pillangókat Ilyenkor újjászületik az ember, s gondolatai ide oda szaladnak a régmúlt világ és a ma ideje között