Martonyi község önkormányzatának testülete 2009. október 17-én a helyi művelődési házban köszöntötte a település időskorú lakóit.

 

Köszöntőt mondott Gúr Nándor / MSZP /, a 8. sz választókörzet országgyűlési képviselője és a település polgármestere Vécsei István.

Az óvodás és iskolás gyermekek szívhez szólóan énekeltek és szavaltak, melynek eredménye nem is maradt el, hiszen az idősek szemében meg-megcsillant néhány könnycsepp.

Az ünnep hangulatához három, a településen lakó érettségi előtt álló fiatal versekkel járult hozzá, ahol elsősorban arról szavaltak, hogy mindig szeretni kell az öregeket, hiszen egyszer a fiatal is megöregszik, és azt fogja visszakapni, amit ő adott.

Az időskorúakra a római és görög katolikus vallás vezetői mondtak áldást, és közös imádsággal kérték a teremtőt az egészséges és boldog évek megadására.

A műsort követően nagyon finom gulyásleves volt a vacsora, és hogy a talpalávaló is meglegyen, kora estig tartó élőzene szólt.

A hangulatból ítélve felejthetetlen élményt sikerült szerezni falunk idős lakóinak, akiknek itt is kívánunk kitűnő egészséget és hosszú boldog békés esztendőket.